Hulp bij een bedrijfspand laten bouwen

Wil jij een nieuwbouw bedrijfspand laten bouwen? Dit kun je uit handen geven aan een professionele bedrijfspand bouwer. Zo laat je een bedrijfspand bouwen dat voldoet aan jouw wensen en past bij het beschikbare budget en het bedrijfsproces. Vaak wordt het nieuwe bedrijfspand ontworpen met behulp van visuals en 3D-tekeningen en soms is het zelfs nodig om het pand te bekijken middels VR (Virtual Reality). Hierdoor krijg je al voordat de bouw van start gaat een zeer realistisch beeld van het ontwerp.

Bedrijfspand laten bouwen

Bedrijfskavel kopen

Voordat je van start kunt met de bouw van jouw nieuwe bedrijfspand moet je eerst een bedrijfskavel kopen. In veel gemeentes is dit geen eigen grond maar worden de gronden uitgegeven in eeuwigdurende erfpacht. Voor de bank word je in dit geval gewoon gezien als eigenaar.

Bouw van het bedrijfspand

De bouwfase gaat van start na de concept-, teken- en constructiefase. Het bouwbedrijf dat je in de arm hebt genomen kan voor jou alle benodigde vergunningen aanvragen zodat er snel gestart kan worden met de bouw. Deze vergunningen worden aangevraagd bij het Omgevingsloket en vervolgens ingediend bij de gemeente. Na enkele weken ontvang je hier wel of geen akkoord op en kan de bouw beginnen als alles goed verloopt. Hoe lang het duurt voordat jouw nieuwbouw bedrijfspand opgeleverd wordt is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte, het gekozen materiaal en het aantal mensen dat aan het project meewerken. Afhankelijk van je eigen wensen wordt het nieuwgebouwde bedrijfspand kaal of turnkey opgeleverd. Hierdoor kun je direct aan het werk.

Prijs nieuwbouw bedrijfspand

De prijs voor jouw nieuwe bedrijfspand is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo wordt de prijs onder andere bepaald door de fundering. Ga je bijvoorbeeld gebruikmaken van heipalen? Ook het gebruik van de hal is zeer bepalend. Zo kost het meer om een goed geïsoleerde en afgewerkte showroom te laten maken dan wanneer je een magazijn nodig hebt. Een ander groot deel van de kosten zit hem in het staal voor de draagconstructie. Hoe groter de overspanning, hoe hoger de prijs. Er is namelijk meer kilo staal nodig per vierkante meter. Dit wil niet perse zeggen dat de prijs gunstiger wordt als de overspanning daalt. Er zit een kantelpunt in. Voordat jij jouw project tot uitvoer laat brengen ontvang je doorgaans kosteloos een offerte zodat je vooraf op de hoogte bent hoeveel jouw project grofweg gaat kosten.

 

Meer informatie over het bouwen van een bedrijfspand kunt u vinden bij BBAN groep B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *