Kattenoppas aan huis

Kattenoppas aan huis

 

Op vakantie gaan is een feestje voor iedereen met een druk leven. Een nadeel is alleen dat jij je huisdieren dan moet achterlaten. Op veel locaties is het niet gangbaar om huisdieren mee te nemen, en jij wil je vakantieplezier natuurlijk niet belemmeren. Gelukkig zijn er meerdere opties als het gaat om de kattenoppas aan huis.

 

Een vriend vragen

 

Veel van je vrienden kunnen waarschijnlijk heel goed omgaan met dieren. Vraag daarom één van je beste vrienden om op je kat te passen. Deze doet dit met plezier, en zelf heeft je vriend er ook voordeel bij. Je staat dan bij hem in het krijt. De functie van een vriendschap is dat je gezamenlijk naar grote hoogtes gaat. Het voordeel van een vriend die voor je kat gaat zorgen is dat je zeker weet dat je kat goed verzorgd gaat worden. Dit is niet zeker als je het bij een onbekende doet en daarom kiezen de meeste mensen die op vakantie gaan voor deze optie. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat dit enige optie is. Misschien is je vriend wel op vakantie, of weet je al zeker dat je vriend geen kattenliefhebber is. In deze gevallen moet je toch echt ergens anders naartoe voor hulp.

 

Familie aan huis

 

Misschien wil jouw familie wel op je kat passen. Het voordeel daarvan is dat je familie hoogstwaarschijnlijk bekend is met de kat. De kat voelt zich dan ook echt op zijn gemak. Wat nog beter is: je kunt de familie ook naar je huis laten komen. Dit is zowel een voordeel voor je familie, alsook een belangrijk voordeel voor je kat. Je kat voelt zich daar namelijk thuis, dus die is lekker rustig. Je familie hoeft daarentegen niet je kat in huis te nemen. Komt het dus voor dat je kat ergens gaat urineren of iets dergelijks, dan heb jij daar verder geen omkijken naar in je eigen huis. Mocht er onverhoopt iets kapot gaan, dan is ook dat geen probleem.

 

Naar een opvang

 

Je kunt je kat natuurlijk ook nog naar de opvang sturen. Het nadeel is dat de opvang vaak vol is, zeker tijdens vakantietijden. Daarnaast ben jij natuurlijk kritisch en wil jij dat je kat op een goede manier verzorging krijgt. Ga je niet in het hoogseizoen op vakantie? Dan is er in de regel niet een heel groot probleem, want dan is ook plek bij de goede opvangcentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *