Petzl helm

Petzl helm

Een Petzl helm is een veiligheidshelm die speciaal ontworpen is voor werk op hoogte maar ook voor werkzaamheden op de grond. Kenmerkend voor een Petzl helm is het comfort dat de helm biedt en de ventileermogelijkheden die geboden worden. De helm beschikt over een voering in textiel en zes hechtingspunten. Daardoor is de pasvorm perfect en sluit de helm steeds nauw aan op het hoofd. De populariteit van de helm is de afgelopen periode sterk tegenomen en zal ook alleen maar verder toenemen.

 

De Petzl helm, voor zowel op hoogte als voor gebruik op de grond

De Petzl helm maakt dat je de weerstand van de kinband steeds aan kunt passen. Sterker nog, je kunt de kinband zelf helemaal verwijderen en vervangen. De kinbanden zijn vaak ook los te krijgen. Door gebruik te maken van het zogenaamde CenterFit regelsysteem, blijft de helm steeds mooi gecentreerd op je hoofd. Je kunt dit regelsysteem overigens prima bedienen met de handschoenen aan.

 

Voorzien van gleuven om ook gehoorbescherming te kunnen dragen

De Petzl helm beschikt over ventilatiegaten. Het gaat dan om verschuifbare luiken, die je prima vanaf de buitenkant kunt verstellen om zo de helm zo optimaal te ventileren. De zijkant is voorzien van gleuven om zo ook gehoorbescherming te kunnen dragen. Bovendien kan aan een Petzl helm lampen bevestigd worden. Je brengt een hoofdlamp simpel aan met vier haakjes en een elastische band.

 

De veelzijdigheid van de helm is wat de mensen zo aanspreekt

Ondertussen is de Petzl lamp bijzonder populair onder mensen die op hoogte werken en dat werk afwisselen met werkzaamheden op de grond. De veiligheidshelm wordt standaard geleverd met hoofdbandvoering en de maat kun je instellen tussen de 53 en 63 centimeter. Werken met een Petzl helm heeft bewezen voordelen, voordelen die door steeds meer mensen ontdekt worden. Van alle voordelen is de veelzijdigheid van deze helm wel de grootste; je draagt de Petzl helm immers zowel op hoogte als op de grond. Ook de te verstellen ventilatie is echt iets dat onderscheidend is en biedt extra werkcomfort. Je koopt de helm in een maat, en stelt ‘m vervolgens zo in dat ie perfect zit. De Petzl helm is leverbaar in tal van verschillende kleuren en bij de helm koop je diverse accessoires.

 

Een veiligheidshelm wilde vroeger nog wel eens storen en voor irritatie zorgen. Die tijd is echter geweest. Een Petzl veiligheidshelm draag je wel, maar voel je op een gegeven moment niet meer terwijl het je wel steeds de best denkbare beveiliging biedt. Ook de tijd dat je hoofd en haar standaard nat van het zweet was is door de vele ventilatiemogelijkheden die Petzl biedt voorgoed verleden tijd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *