Individuele Rondreis Portugal

Individuele Rondreis Portugal

Wil je er even helemaal tussenuit? Alle drukte vanuit je dagelijkse leven hier in Nederland volledig ontsnappen en even de warme zomerse zon opzoeken? Maak dan een rondreis door Portugal. Portugal is een fantastische bestemming die vanuit Nederland heel goed te bereiken is. Je kunt er van alles doen. Genieten van de natuur, musea bezoeken en vooral ook overheerlijk eten. Ben je op zoek naar een leuke route voor je individuele rondreis door Portugal, volg dan de onderstaande route. Je zult het land echt ontdekken en veel moois zien! Tip: Huur je eigen auto bij aankomst in Portugal. Zo kun je je heel makkelijk bewegen en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of taxi’s.

 

  1. Lissabon

Begin in de hoofdstad van Portugal: Lissabon. Dit is een hele gezellige stad waarbij direct een goede indruk krijgt van het land. Je kunt er veel al wandelend doen. De stad heeft een bijzondere maritieme geschiedenis, hier kun je meer over leren in één van de vele musea’s.

De zeven beroemde heuvels die aan de riviermonding van de Taag liggen mag je ook niet missen. Het is een prachtig stukje natuur waar je doorheen moét wandelen. Ook een must see is de oude wijk Mouraria, hier staat de Baixa Pombalina, een prachtige Romaanse kathedraal. Ook kan je hiet het Jeronimos Klooster terugvinden wat ook een bezoek meer dan waard is.

 

  1. Fatima

Fatima is een belangrijke bedevaartbestemming in Portugal. Je kunt in Fatima een mis bijwonen en genieten van alle prachtige heilige gebouwen die hier staan. (Kerken en kathedralen)

 

  1. Coimbra

Wist je dat Coimbra tot het begin van de 20e eeuw de enige echte universiteitsstad in Portugal was? Tevens staat hier één van de oudste universiteiten van heel Europa. Als je in Coimbra bent mag je het Se Nova Kathedraal ook niet overslaan. Dit is de enige kerk in Portugal die de Reconquista heeft overleefd.

 

  1. Porto

Porto is een hele romantische stad aan het water. Alles wat je ooit in boeken, tijdschriften en op social media hebt gezien blijkt waar: Het is een kleurrijke stad met kleurrijke huisjes, prachtige bruggen en vriendelijke mensen. Porto ligt aan de rivier Douro en je kunt hier hele fijne wandelingen maken. Wil je liever naar de zee dan kan je de tram pakken naar Foz do Douro, binnen 15 minuten zal je heerlijk in de Atlantische Oceaan kunnen zwemmen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *