Een mountainbike kopen

mountainbike Arnhem

Misschien heb je sinds kort besloten om wat actiever bezig te zijn of was je op een jongere leeftijd vaak op de fiets te vinden en ben je die standaard fietsroutes een beetje zat. Voor degene die meer van het avontuur zijn onder ons is een mountainbike Arnhem natuurlijk een goede uitkomst. Met een mountainbike kan je je sportieve ambities beoefenen op ruigere ondergronden zoals in het bos, maar uiteraard kan je hem ook gewoon in de stad gebruiken als je op weg naar huis bent. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een mountainbike aan te schaffen.

Het verschil tussen een mountainbike en een andere fiets

Het grote verschil tussen een mountainbike en elke ander model fiets is de ultieme wendbaarheid en de verende voorvork. Door de verende voorvolk worden de klappen van de ongelijke ondergrond opgevangen door de fiets en niet door je handen en polsen. Daarnaast hebben ze banden die meer greep geven en hierdoor is een mountainbike uitermate geschikt voor ruig terrein. Een racefiets bijvoorbeeld heeft vlakkere en dunne banden, waardoor deze meer geschikt is voor het fietsen op asfalt. Een gewone stadsfiets heeft bredere banden en kan vaak meer gewicht dragen. Handig als je bijvoorbeeld boodschappen wilt doen, een krat voorop wilt hebben of een kindje achterop mee wilt nemen. Een mountainbike is met name voor de eenling of die met een groep sportief of recreatief wilt fietsen geschikt.

Kiezen tussen een nieuwe of gebruikte mountainbike

Tegenwoordig heb je vele merken mountainbike. De modellen verschillen afhankelijk van de prijs. De ene heeft meer technische snufjes dan de andere en uiteraard zijn er nog verschillen in de hoogte. Als je een fiets gaat uitzoeken wil je natuurlijk wel dat deze geschikt voor je lengte. Meestal zijn ze 26” of 29”. Maar ook voor kinderen bestaan er mountainbikes. Als je ervoor kiest om een nieuwe mountainbike te kopen dan krijg je vaak een garantie en word deze uiteraard in een nieuwstaat afgeleverd. Op het moment dat je opzoek bent naar een tweedehands mountainbike dan kan je bij een fietsenwinkel kijken of op internet kijken of iemand er eentje aanbiedt die je aanspreekt. Het is belangrijk om deze even bij de fietswinkel na te laten lopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan na de aankoop. Als je ervoor kiest om een mountainbike bij de fietswinkel te kopen dan wordt deze vaak volledig netjes afgeleverd met een nieuwe onderhoud en vaak alsnog een paar maanden garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *