Een Capri scooter kopen

Capri Amsterdam

Capri scooters worden steeds populairder en staan bekend om hun zuinigheid en elegantie. Het merk is een combinatie van een modern uiterlijk met alle goede technische specificaties die je mag verwachten van je scooter. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van roest bestendige onderdelen en A kwaliteit onderdelen. Capri Amsterdam brengt scooters uit in verschillende modellen en kleuren.

De geschiedenis van Capri scooters

Capri is een Italiaans merk van scooters. De merknaam is tegenwoordig Garelli en Capri de typenaam die gebruikt wordt. Antonio Agrati die geboren werd in 1832 was een smid van beroep. In 1900 werd zijn bedrijf pas officieel geregistreerd en Agrati overleed in 1924. Zijn zoons werden de nieuwe eigenaren van het bedrijf en daarnaast was het een onderhoudsplaats voor agrarische machines. In 1924 begonnen de zoons ook elektromotoren te produceren. Begin jaren veertig stopte ze met de productie van elektromotoren en begon het bedrijf fietsonderdelen te maken. In 1955 schaften ze hun eerste persen aan waarmee onder andere plaatframes voor bromfietsen, scooters en motorfietsen geperst konden worden. In ditzelfde jaar ontstond er contact met Garelli die al sinds 1919 motorfietsen maakte. Alleen deze had de plaatframes nodig die Agrati produceerde. De door Agrati geproduceerde plaatframes hadden een zelfdragende carrosserie en waren goedkoper te produceren dan de buisframes die Garelli eerst kocht. Garelli begon daarna ook inbouwmotoren aan Agrati te verkopen zodat deze hun eigen scooters konden produceren. In 1961 zijn Agrati en Garelli gefuseerd en Agrati heeft zich gefocust op scooters met de naam Capri en Garelli gebruikt haar eigen naam voor brom- en motorfietsen. Uiteindelijk werd de samenwerking in 1965 beëindigd en werk Capri ineens de standaard typenaam voor alle scooters tot de jaren 70.

Modellen van Capri

Er bestaan drie soorten modellen van Capri de Capri Classic, de Capri Sport en de Capri Small. De Classic is altijd de meest populaire uitvoering geweest en heeft een unieke uitstraling. De Classic wordt geleverd in een 25 of 45 km uitvoering en uiteraard kan je uit verschillende accessoires kiezen. Misschien wil je een hoog windscherm en een alarmsysteem, of een kleurtje wat je persoonlijk aanspreekt zoals mat groen of zwart. Daarnaast bestaat er een luxe uitvoering van het klassieke model waar allerlei technische snufjes standaard opzitten. De modellen van Capri doen wel een beetje je herinneren aan een Vespa of Piaggio qua uiterlijk, ondanks dat de naam misschien wat minder bekendis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *