Flessenbak

Flessenbak

 

Als je de term flessenbak gebruikt dan kan dit verschillende dingen betekenen. Zo kun je doelen op een gedeelte van je koelkast speciaal gereserveerd voor drinkflessen en blikjes frisdrank, je kunt het hebben over een flessenbak voor op tafel waar je een fles rode of witte wijn in plaatst of je hebt het over een flessenbak achter de bar waarin je alle flessen kunt plaatsen en ordenen.

 

Van RVS om zo de vorming van roest zo lang mogelijk uit te stellen

Om met dat laatste te beginnen. Deze flessenbak is vaak van roestvrij staal gemaakt en word dus gebruikt om flessen in te bewaren achter de bar. Er wordt RVS gebruikt om roest zo lang mogelijk uit te stellen. Deze flessenbakken vallen bovendien op door de afgeronde hoeken, zodat jij je niet snel bezeert aan puntige hoeken. Want reken maar dat je er achter de bar nogal eens tegenaan botst. Deze horeca flessenbakken zijn ook aan de wand te bevestigen en om te reinigen haal je ze gemakkelijk even van de muur. Flessenbakken voor achter de bar zijn in verschillende maten verkrijgbaar en specifiek bedoeld voor de standaard formaat flessen.

 

Zo krijg je geen wijnvlekken op je tafelkleed of op je tafel

Heb je het over een (vaak verzilverde) flessenbak, dan doel je op een object of tafel waar je een fles rode of witte wijn in plaatst. Behalve dat dergelijke flessenbakken er ontzettend mooi uitzien, voorkomen ze dat je te maken krijgt met wijn op je tafelkleed of op je tafel. Ook in verzilverde uitvoering is de flessenbak in diverse modellen en in verschillende diameters verkrijgbaar. Deze flessenbak wordt overigens ook wel wijnfles onderzetter genoemd en een dergelijke flessenbak gaf in vroeger tijden toch wel iets van klasse weer. Of anders: alleen de gegoede burgerij had een exemplaar op tafel staan.

 

De onmisbare flessenbak in de koelkast; de enige plek waar de flessen goed in passen

Tenslotte heb je ook nog de flessenbak voor in de koelkast, want zo wordt het gedeelte waarin jij je drinkflessen in plaatst ook wel genoemd. Vaak passen flessen alleen in een flessenbak, die je overigens prima na kunt bestellen mocht ie om wat voor reden dn ook een keer stuk gaan. Hoewel wat minder vaak gebruikt, heb je ook nog een flessenbak waar je behalve een of meer flessen ook ander materiaal in zet. Dergelijke flessenbakken worden gekenmerkt door de flexibele indeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *