Marketing vacatures

Marketing vacatures

Er zijn meer marketing vacatures als dat er mensen voor zijn. Marketing zit namelijk in de lift. Maar het is moeilijk om alle marketing vacatures op te vullen. Er zijn zoveel verschillende vacatures die met marketing te maken hebben. Marketing omvat immers een hele grote groep die zich bij de beginfase van de ontwikkeling van een product tot de uiteindelijk prijs van het product , de distributiekanalen waar men zal verspreiden of waar men het product zal verkopen of aanbieden en de promotiekanalen die men zal gebruiken om het product aan te prijzen.


Wat is marketing?


Marketing zijn de activiteiten om de verkoop van producten of diensten te verhogen in een onderneming. Onder marketing vallen de 4 p’s.


P van product:


Hieronder valt het product wat moet verkocht worden. Ook de ontwikkeling van een product valt hieronder. Het product wordt ontwikkeld naar de wensen van de consument. Hieronder valt het merk, het product zelf en de garantie.
Marketing vacatures rond product ontwikkeling: alles wat te maken heeft met het ontwikkelen van een nieuw product of de ontwikkeling van diensten. Voorbeeld productmanager en ontwikkelaar.


P van prijs:


Welke prijs zal men aan het product geven. Ook de prijszetting of prijsstrategie maakt deel uit van een goede marketing. De eventuele kortingen dat kunnen worden gegeven. Welke prijs is men bereid te betalen?
Marketing vacatures rond prijzen: alles wat betreft om het product voor een juiste prijs te verkopen. Denk hier maar aan marktonderzoek, marketeer prijzen, financial analyst enz…


P van promotie:


Hoe zal men het product aan de man brengen. Reclame voor het product maken, advertenties plaatsen enz…

Marketing vacatures rond promotie: alle vacatures waar men het product aan de man brengt zoals vertegenwoordiger, marktonderzoek, promotiemanager, brand activation manager communication marketeer, publiciteitschef enz…P van plaats:


hoe zal het product verdeeld worden. Zal men het product verkopen in de winkel of online of via andere kanalen.
Marketing vacatures rond verdeling van het product of distributie: alle vacatures die te maken hebben met het aanbieden van het product op de markt. Dit kan gaan van winkelbediende, verkoopmanager, digitale marketeer , SEO marketeer , klantendienst enz…
Alle vacatures die zich in dit gebied van de 4 p’s bevinden vallen onder het geheel van marketing vacatures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *