Klaplagers

klaplagers

 

Klaplagers worden gebruikt voor de lagering van wikkelassen voor machines waarbij een opwikkeling of afwikkeling van een product nodig is. Lagering is een zeer belangrijk proces voor alle types machines en het is dan ook belangrijk om hier de beste producten voor te gebruiken. Klaplagers zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en formaten, zodat je voor ieder proces het juiste product voor handen hebt om deze te verbeteren.

 

Toepassing klaplagers

 

Klaplagers worden gebruikt voor de lagering van wikkelassen. Deze gebruik je op machines waarbij een product moet worden op- of afgewikkeld. Je hebt klaplagers dus onder andere nodig op machines voor het lamineren, coaten of converteren van diverse materialen. De term is ontstaan doordat de klaplager eenvoudig opengeklapt kan worden. Middels een flens die dichtklapt zodra de as roteert wordt de as van de klaplager geborgd. Dit voorkomt dat de as loskomt uit de lager voordat de gebruiker ervoor zorgt dat deze handmatig is geborgd. Er is een extra handeling nodig om de as los te halen zodat het lager uit de borging komt. Klaplagers zijn zeer veelzijdig en kunnen ingezet worden voor verschillende doeleinden. Om deze reden kun je ook uit vele vormen en maten kiezen.

 

Onderhoud machines

 

Als je veel werkt met machines moet je af en toe bepaalde onderdelen vervangen. Het is cruciaal dat de klaplagers goed functioneren als je bijvoorbeeld werkt met wikkelassen, handwielbeveiligingen, high-speed veiligheidsklemmen, (web)geleiding en conische tapeinden. Veel bedrijven vinden het prettig om een vaste partner te hebben voor alle machines en machineonderdelen. Mocht een machine kapot gaat kun je direct contact opnemen met het bedrijf waar je ze gekocht hebt en weet het bedrijf snel welk onderdeel jij nodig hebt. Hierdoor verlies je zo min mogelijk omzet doordat een machine tijdelijk buiten werking is.

 

Diverse soorten klaplagers

 

Klaplagers zijn zowel verkrijgbaar in voetuitvoeringen als flensuitvoeringen. Het standaardprogramma met een voetuitvoering bevat drie verschillende openingen voor het plaatsen van de astap: A1 , A2 en A3. Ook zijn er typen verkrijgbaar waarmee je de rol kunt geleiden. Denk hierbij aan mogelijkheden met betrekking tot high-speed veiligheidsklemmen, handwielbeveiliging, conische tapeinden, geleider en voet voor webgeleiding. Het maximale rolgewicht en draaimoment is afhankelijk van het type dat je kiest en nodig hebt. Je kunt de klaplagers zowel online bestellen als in de fysieke winkel van de aanbieder. Het fijne van online shoppen is dat je doorgaans meer keuze hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *