Acupunctuur Den Haag

Acupunctuur Den Haag

 

Velen van ons zijn op zoek naar een leven waarin we minder spanning en stress ervaren. Het combineren van een drukke baan, de dagelijkse zorgen en spanningen en een sociaal leven, of een druk gezin, kunnen soms tijdelijk teveel zijn. Ook ik heb geregeld het gevoel dat de dagen te kort zijn. Dat ik meer had willen doen. Dat mijn lijstje voor de dag wederom niet in de prullenbak kan worden gegooid. Het is tijd om af te rekenen met mijn stressklachten.

 

De fysieke kenmerken van spanningen

 

Steeds vaker heb ik last van een stevige hoofdpijn. Steeds vaker merk ik dat mijn nek en schouders vastzitten. Ik heb geen tijd voor yogalessen en houd niet van de sportschool. Ik besloot om op zoek te gaan naar acupunctuur in Den Haag, om eens te kijken of een therapeut iets aan mijn stressklachten kan doen. Van slechter slapen of moeilijk in slaap komen, tot een gebrek aan energie, ik moet er echt iets aan gaan doen.

 

Op zoek naar een acupunctuur praktijk

 

Om tijd te besparen wil ik het liefst naar een acupunctuur Den Haag, of in het centrum van Den Haag. Ik heb op het internet een aantal websites bekeken van acupuncturisten in de omgeving van de stad en heb wat mails verzonden. Ik plande een eerste bezoek aan de praktijk die voor mijn gevoel het prettigst overkwam. Na een gedegen intake en een leuk gesprek bleek dat mijn ‘zweverige’ indruk van de acupunctuur niet juist was. De behandelaar was zeer professioneel, legde uit dat blokkades en spanningen opgelost kunnen worden door het gebruik van acupunctuur op de juiste punten van het lichaam en raadde me aan het een keer uit te proberen.

 

Acupunctuur is geen wondermiddel

 

Mijn therapeut was er duidelijk over, indien na een behandeling of vier geen verbetering merkbaar was, had ik wellicht geen baat bij acupunctuur. Dit kan zo zijn vanwege verschillende redenen. Al na de eerste behandeling merkte ik dat je vrijwel niets merkt van de naaldjes en dat ik me na de behandeling heerlijk loom en ontspannen voelde. Ik sliep die avond als een roos. Natuurlijk is de acupunctuur geen wondermiddel. Ik zal me pas volledig van mijn stress bevrijden als ik milder wordt voor mezelf en niet alles snel en perfect meer wil doen. Toch heeft mijn speurtocht naar doeltreffende acupunctuur in Den Haag me rust en ontspanning opgeleverd. En dat is voor mij meer dan genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *