Wat is SEO ?!

SEO is een Engels begrip dat je veel zult tegenkomen als je in de digitale of online marketingwereld werkt. Het is een term dat alles te maken heeft met zoekmachines. De letters van SEO staan voor Search Engine Optimization- naar het Nederlands vertaald gaat het hier om de optimalisatie van de zoekmachines. SEO is een ontzettend belangrijke tool en het is ook heel erg belangrijk dat jouw website volledig SEO proof is. Waarom dit zo belangrijk is leggen we je graag uit.

seo

Maak jouw website SEO proof

Wanneer je een product, dienst of service aanbiedt is het belangrijk dat je klanten hebt. Niet alleen je bestaande klanten zijn belangrijk, ook het aantrekken van nieuwe klanten is heel erg belangrijk. SEO is een gratis manier waarop jij er op een organische manier voor kunt zorgen dat jouw website hoog in de zoekmachines rankt. Dit kan je op verschillende manieren doen.

  1. Doe een zoekterm analayse

Als je wilt begrijpen hoe mensen op jouw website terecht komen, is het belangrijk dat je een zoekterm analyse uitvoert. Je zult een hele lijst krijgen met zoektermen en woorden die gebruikt worden waardoor mensen op jouw website terecht komen. Als je weet op welke termen zij zoeken kan je dit inzetten bij de content creatie op je website.

Voorbeeld: Je verkoopt tweedehands boeken. Welke woorden moet je dan gebruiken? Waar zoekt men op? Zoeken ze op ‘tweedehands boeken’ of juist ‘boeken tweedehands’. Worden er woorden zoals vintage of kringloop gebruikt? Welke andere synoniemen zijn van toepassing? Zodra je hier antwoorden op hebt kan je dit inzetten in de inhoud van je webpagina’s.

  1. Geef alle foto’s en filmpjes op je website ook een SEO kwalitatieve titel. Heb je een foto van de Erasmusbrug in Rotterdam op je website staan, geef de foto dan ook deze titel mee en niet 123.rotterdam.jpeg. Dit soort kleine dingen kunnen ervoor zorgen dat je hoger scoort in de zoekmachines.

Waarom is SEO belangrijk?

De SEO zorgt ervoor dat je vindbaar bent in de zoekmachines. Hoe beter je SEO is, hoe hoger je zult eindigen in de zoekmachines. Uit onderzoek is gebleken dat mensen helemaal niet echt door de zoekresultaten scrollen. De eerste pagina wordt amper bekeken. Vaak focussen mensen zich op de eerste 5 à 6 resultaten. De overige resultaten op dezelfde pagina, laat staan op de vervolg pagina’s worden doorgaans niet bekeken. Als je ervoor zorgt dat je website volledig SEO is geoptimaliseerd is de kans groter dat je in de top 10 staat van de zoekresultaten en zullen mensen je eerder vinden. Je online préséance wordt vergroot en je bereikt een groter publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *